Як пише
РЕДПОСТ, у багатьох європейських країнах на Різдво прийнято пекти печиво з цукатами та горіхом. Це чудова різдвяна випічка, яка наповнить ваш будинок святковою атмосферою. Може стати ялинковою прикрасою.
Різдвяне печиво з цукатами та горіхами
Продукти на 6-8 порцій:
-
Олія вершкове - 125 грам
-
Цукор - 150 грам
-
Жовток яєчний - 2 штуки
-
Борошно - 225 грам
-
Ванілін - 1 ст. ложка
-
Цукати - 100 грам
-
Родзинки - 50 грам
-
Мигдаль (або будь-які інші) - 10 грам
Покроковий рецепт приготування:
-
Олію збиваємо з цукром до легкої легкості.
-
Додаємо жовтки, збиваємо ще раз.
-
Просіюємо половину борошна, знову збиваємо.
-
Ножем дрібно рубаємо горіхи.
-
Змішуємо горіхи із цукатами.
-
Змішуємо борошно, що залишилося, цукати, горіхи і родзинки.
-
Змішуємо одну борошняну масу з іншою, швидко замішуємо тісто і скачуємо його в красиву трубочку діаметром близько 4 см.
-
Загортаємо в харчову плівку - і холодильник години на 2-3.
-
Духовку ставимо розігріватися до 180 градусів.
-
Тісто дістаємо з холодильника і гострим ножем нарізаємо на кружечки завтовшки близько 1 см.
-
Деко застилаємо пекарським папером, викладаємо туди печиво.
-
Ставимо в духовку, що розігрілася, і випікаємо близько 15 хвилин (як тільки печиво підрум'яниться - значить, готове).
-
Дістаємо печиво з духовки, викладаємо на решітку, охолоджуємо. Готово! Смачного!