
Незважаючи на свій вік, рецепт класичної «Шуби» залишається одним із найулюбленіших ласощів для багатьох людей, пише РЕДПОСТ.
Отже, щоб приготувати цей салат, знадобляться:
-
300 грам оселедця;
-
200 грам моркви;
-
3 яйця;
-
300 грам буряка;
-
200 грам картоплі;
-
150 грам цибулі;
-
150 грам майонезу;
-
сіль та перець – за смаком.
Приготування салату
-
Спочатку варто зварити усі овочі, а також яйця. Картоплю необхідно варити в шкірці, потім остудити та почистити.
-
Далі варто взяти велику страву, викласти в неї почищену від кісток та луски, дрібно нарізану рибу.
-
Потім необхідно натерти картоплю на тертці та викласти поверх рибного шару. Можна трохи додати солі і перцю, а також змастити майонезом.
-
Потім натерти на тертці яйце і викласти на картопляно-майонезний шар. Один жовток потрібно залишити для остаточного прикраси салату. Цей шар теж варто змастити майонезом.
-
Далі потрібно натерти морквину і викласти на яєчно-майонезний шар. Не слід забувати про змащування майонезом кожного нового шару.
-
Останньою буде буряк. Її потрібно подрібнити за допомогою терки та викласти на морквяний шар. Змастити товстим шаром майонезу більш насиченого смаку.
-
Потім майже готовий салат потрібно поставити на одну ніч у холодильник, щоб він добре просочився. Перед подачею на стіл необхідно прикрасити верхній шар подрібненим жовтком.
Насправді «Шуба» – це досить простий у приготуванні салат, можна навіть трохи змінити послідовність шарів, але не сильно, інакше він вийде не таким смачним, як завжди.