Рецепт маленьких смажених смаколиків, доповнених глазур'ю зі смаком гібіскусу, апельсину та імбиру сподобається усій сім’ї.
Для приготування солодощів необхідні такі інгредієнти:
-
190 г пшеничного борошна;
-
1/2 чайної ложки меленого імбиру;
-
1/2 чайної ложки меленого мускатного горіха;
-
1/4 чайної ложки розпушувача;
-
45 г цукрового піску;
-
30 г дрібно нарізаного імбиру;
-
60 мл молока;
-
25 г несоленого розтопленого вершкового масла;
-
1 великий яєчний жовток;
-
1,5 чайних ложки свіжого апельсинового соку;
-
1/2 чайної ложки дрібно натертої цедри апельсина;
-
400-500 мл соняшникової олії для смаження.
-
Для глазурі:
-
1,5 чайних ложки свіжого апельсинового соку;
-
1/2 чайної ложки меленого імбиру;
-
1,5 чайної ложки сушених квіток гібіскусу (каркаде);
-
120 г цукрової пудри.
Крок 1
У велику миску просійте разом борошно, мелений імбир, мускатний горіх і розпушувач. Додайте цукровий пісок разом з імбиром і ретельно перемішайте.
Крок 2
У середній мисці змішайте молоко, вершкове масло, яєчний жовток, апельсиновий сік і цедру. Додайте до борошняної суміші і перемішайте гнучкою лопаткою, поки тісто не збереться в однорідну кулю. Тісто має бути м'яким на дотик, але не липким. Накрийте миску та поставте в холодильник на 15 хвилин.
Крок 3
Щедро посипте робочу поверхню борошном і покладіть на неї кульку тіста. За допомогою качалки акуратно розкотіть тісто в прямокутник розміром 20 на 25 сантиметрів і товщиною 1 см. За допомогою формочки для печива або ножа наріжте тісто розплющене на прямокутники розміром 2 на 3 сантиметри.
Крок 4
Перекладіть печиво на застелене деко. Накрийте печиво чистим кухонним рушником і поставте в холодильник на 15 хвилин.
Крок 5
У велику глибоку каструлю додайте близько 400 мл олії. Нагрівайте олію та плиті на середньому вогні. Перевірте готовність олії кинувши в нього один квадрат тіста - олія повинна відразу зашипіти.
Крок 6
Щоб забезпечити рівномірне прожарювання, обсмажуйте партіями. Перекладіть кілька охолоджених квадратів тесту на тарілку, а потім обережно опустіть їх у олію, утримуючи тарілку прямо над олією.
Постійно помішуйте, поки страва не стане золотистою, від 1 до 2 хвилин. Використовуйте шумівку, щоб перекласти печиво на решітку на деко і дати йому повністю охолонути щонайменше 30 хвилин.
Крок 7
Приготуйте глазур: поки печиво охолоджується, у невеликій мисці змішайте апельсиновий сік, імбир гібіскус і дайте постояти 15-20 хвилин; довше для глибшого кольору. Пропустіть суміш через дрібне сито у скляну мірну чашку. До цієї суміші додайте цукрову пудру постійно перемішуючи. Глазур має бути густою і легко покривати тильну сторону ложки.
Крок 8
Залишіть охолоджене печиво на решітці над деко. За допомогою виделки нанесіть глазур на печиво і залиште на 30 хвилин, поки глазур не висохне.