Для приготування гарбузового мусу необхідно злегка підсушити гарбуз, прибравши з нього насіння. Після чого її необхідно змішати в блендері з вершковим сиром, який надає мусу його тіло та приємний солоний відтінок.
Гострий імбир і кориця, що зігріває, а також трохи запашного перцю або гвоздики надають мусу багато осіннього смаку. Збиті вершки, додані наприкінці, додають легкості.
Складові:
-
1/2 склянки (120 мл) холодних густих вершків;
-
Одна (230 г) холодного вершкового сиру (не зі зниженим вмістом жиру), нарізана кубиками;
-
1 склянка (260 г) консервованого гарбузового пюре;
-
1/3 склянки (73 грами) фасованого світло-коричневого цукру;
-
3/4 чайної ложки меленого імбиру;
-
1/2 чайної ложки меленої кориці;
-
1/8 чайної ложки меленої гвоздики або запашного перцю;
-
1/8 чайної ложки дрібної солі.
Крок 1
У чаші стаціонарного міксера, забезпеченого віночком, або у великій мисці і за допомогою ручного міксера або вінчика збийте вершки на середньо-високій швидкості. Якщо використовуєте міксер, до утворення м'яких піків. Поставте миску в холодильник.
Крок 2
Помістіть вершковий сир у блендер чи кухонний комбайн.
Крок 3
У середній сковороді з антипригарним покриттям на середньому вогні доведіть гарбузове пюре до кипіння близько 1 хвилини. Продовжуйте готувати, часто помішуючи, поки пюре не увариться і не стане на кілька тонів темнішим, близько 5 хвилин. Додайте до вершкового сиру коричневий цукор, імбир, корицю, гвоздику або запашний перець та сіль. Змішайте до отримання однорідної маси, близько 1 хвилини.
Крок 4
За допомогою силіконової лопаточки перекладіть масу в миску середнього розміру і поставте в холодильник, поки миска не перестане бути теплою на дотик, на 10-15 хвилин.
Крок 5
Акуратно вмішайте збиті вершки в охолоджену гарбузову суміш. Розлийте по шести склянках або перекладіть у миску для сервіровки, накрийте і поставте в холодильник до подачі на стіл.