Як повідомляє
РЕДПОСТ, за словами головного технолога КП «Комбінат дитячого харчування» Ірини Гонтаренко, за 2 роки своєї майже щоденної роботи у Харкові кухарі підприємства видали близько 26 мільйонів порцій безкоштовних гарячих обідів, це:
-
майже 8 000 літрів супів та борщів;
-
близько 5 000 кілограмів різноманітних гарнірів;
-
3 500 тон хлібобулочних виробів власної випічки;
-
сотні тисяч літрів чаю, кави та компотів.
Розпочинався проект з 35 пунктів гарячого харчування, де щоденно готували їжу 140 кухарів для 15 000 харків’ян. Наразі розроблена спеціальна програма для малозабезпеченого населення міста, а також для переселенців, які потребують гарячого щоденного харчування, працює 41 пункт видачі, де щодня годуються від 45 до 47 тисяч людей. Обов’язково в комплексі щодня повинна бути перша страва, друга страва з м’ясом або рибою, гарніри, напої.
"Людям дуже подобаються наші страви, - розповідає Ірина Гонтаренко. - Всі кухари мають відповідний досвід в харчуванні, вкладають всю душу, всі зусилля. З п’ятої ранку вони вже знаходяться на роботі. Міська влада дуже опікується даним проектом, щоб своєчасно надходили і продукти харчування і щоб люди могли вчасно готувати смачні, корисні, якісні обіди для містян".