На головній площі Харькова відгуляли Масляну. Геннадій Кернес привітав харків’ян зі святом (ФОТО)

Масляну на площі гуляли три дні.
На головній площі Харькова відгуляли Масляну. Геннадій Кернес привітав харків’ян зі святом (ФОТО)

У п'ятницю, 28 лютого, там відкрився ярмарок з млинцями, оладками та іншими частуваннями, а у суботу та неділю провели концертну програму «Масляну сім днів гуляємо». У ній взяли участь колективи з усіх районів міста. Пісенні та танцювальні номери присвятили кожному з днів перед Великим постом - понеділку «Зустріч», коли прийнято пригощати гостей млинцями, вівторку «Загравання», коли вибирають наречених і сужених, розповіли про середу - найсмачніший день масляного тижня, «розгульний» четвер, п'ятничні вечорниці у тещі та традиційні суботні посиденьки у зовиці. Завершили програму «Прощеною Неділею», коли в останній день Сирного тижня прийнято просити вибачення за всі заподіяні кривди.

Біля головної сцени працювала арт-зона. Крім того, різні інтерактиви підготували райони міста, які на своїх майданчиках встановили міні-сцени, фото-зони і провели конкурси.

Харківський міський голова Геннадій Кернес відвідав ярмарок і привітав городян зі святом.

«Дорогі харків'яни, мені приємно бути серед вас. Ми часто зустрічаємося, щоб спільно вирішувати міські проблеми, а сьогодні - з гарного приводу. Вітаю всіх з улюбленим народним святом - Масляною. Бажаю здоров'я, більше радісних звісток, любові і всього найкращого, що ви самі для себе бажаєте. Сьогодні Прощена Неділя, тому вибачте, якщо ми щось зробили не так, а якщо добре - ви нас похваліть. Я люблю Харків, люблю вас. Спасибі вам! Гарного свята!» - сказав міський голова.

Завершилося святкування традиційним спаленням опудала Марени. Харків'яни символічно попращалісь із зимою і зустріли перший день весни.

Фоторепортаж «Как харьковчане праздновали Масленицу на площади Свободы».

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Материалы по теме