У житлових будинках Харкова встановлюють теплові пункти

П'ять індивідуальних теплових пунктів в рамках Програми енергозбереження та підвищення енергоефективності житлового фонду м. Харкова на 2018-2022 рр. встановили в будинках міста в 2019 році.
У житлових будинках Харкова встановлюють теплові пункти
Про це сьогодні, 11 лютого, на засіданні постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, благоустрою та інженерної інфраструктури міста Харківської міськради повідомив директор Департаменту житлового господарства Роман Нехорошков.
 
Він нагадав, що, згідно з програмою, 30% вартості робіт, спрямованих на енергозбереження будинку, оплачують мешканці, а 70% - фінансується з міського бюджету. Програма діє для будинків комунальної форми власності.
 
За словами директора департаменту, торік програмою «30/70» скористалися мешканці чотирьох будинків. Зокрема, два з п'яти ІТП були встановлені в будинку по вул. Полтавський Шлях, 155. Також в рамках програми в деяких будинках в під'їздах були замінені вікна.
 
«Жителі цих будинків вже відчули суттєву економію в оплаті за послуги теплопостачання - від 20 до 40%. За нашими розрахунками, якраз частка співфінансування мешканців, яка склала 30% вартості робіт, може себе окупити вже за один опалювальний сезон», - підкреслив Роман Нехорошков.
 
Він додав, що технічні характеристики теплового пункту розраховуються індивідуально для кожного будинка. «В залежності від обсягу будівлі проводяться технічні розрахунки і встановлюється необхідна кількість насосного обладнання для кожного конкретного будинку. Насоси більш рівномірно розподіляють теплоносій по всіх споживачах, тобто немає такого, що якісь квартири перегріті, а якісь холодні», - підкреслив директор департаменту.
 
Він також зазначив, що в рамках програми за підтримки міста можна не тільки встановити ІТП, а й замінити на енергозберігаючі вікна, двері, світильники в під'їзді, а також утеплити трубопроводи.
 
Усі бажаючі скористатися програмою повинні звертатися у Департамент житлового господарства максимум до кінця літа, щоб встигнути до початку нового опалювального сезону провести всі необхідні ремонтні роботи.
 
З більш детальною інформацією про програму можна ознайомитися тут.
 
 
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Материалы по теме