Муніципальна галерея відновила роботу після карантину

Виставка-колаж «Вагріч Бахчанян «Мы рождены, чтоб Кафку сделать былью» проходить з 23 травня по 9 червня у Харківській муніципальній галереї (вул. Чернишевська, 15).
Муніципальна галерея відновила роботу після карантину
Експозиція приурочена до 55-річчя легендарної виставки в одному з дворів на вул. Сумській.
 
«Проведений під кінець «хрущовської відлиги» в самому центрі великого радянського міста акт громадянської непокори і художньої безстрашності, коли група неформальної творчої молоді Харкова влаштувала першу на території СРСР несанкціоновану виставку, мотивував нас привернути до цієї події увагу громадськості. Нелегальну виставку ініціював і провів Вагріч Бахчанян у день свого 27-річчя, 23 травня 1965 року. Харківському глядачеві буде запропонована виставка-документ, що оповідає про одного з найцікавіших харків'ян», - повідомили в галереї.
 
У закладі зазначили, що на час карантину вводяться нові правила відвідування виставок:
- у приміщенні можуть перебувати не більше шести відвідувачів одночасно;
- дотримання дистанції в два метри;
- обов'язкове використання маски.
 
Довідка. Художник, поет, автор афоризмів і каламбурів Вагріч Бахчанян народився 23 травня 1938 року в Харкові. Працював художником-оформлювачем на заводах міста. У 1967-1974 роках - співробітник відділу гумору «Літературної газети». Отримав премію Всесвітнього конкурсу карикатуристів. У 1974 році емігрував до США. Брав участь у багатьох міжнародних виставках. Помер 12 листопада 2009 року в Нью-Йорку.
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Материалы по теме