Місто тримає на контролі екологічну ситуацію на коксовому заводі

Факел харківського коксового заводу, який довгі роки забруднював атмосферу токсичними викидами, загасили.
Місто тримає на контролі екологічну ситуацію на коксовому заводі
Про це сьогодні, 18 лютого, під час зустрічі з Харківським міським головою Геннадієм Кернесом повідомив новий директор ТОВ «Коксовий завод «Новомед» Максим Бондарев.
 
За його словами, це обумовлено тим, що підприємство зараз працює на мінімальній потужності - менше 10%, виробляючи малу кількість продукції.
 
«Ми намагаємося, щоб підприємство на мінімумі функціонувало, для того щоб підтримувати в працездатному стані всі основні фонди, в тому числі пічні, і щоб завод не зупинився. Ми виробляємо мінімальну кількість товарної продукції, яка дозволяє оплачувати енергоносії і зарплату людям», - зазначив Максим Бондарев.
 
Геннадій Кернес поцікавився, як нове керівництво планує вирішувати проблему з токсичними викидами на заводі. «Нам обіцяли попередні власники, що вони поставлять спеціальні фільтри і впроваджуватимуть на виробництві нові технології, щоб не було шкідливих викидів. Ви з цією проблемою знайомі? І як плануєте її вирішувати?» - запитав мер.
 
Директор підприємства заявив, що найближчим часом, через низку економічних причин, завод на повну потужність вийти не зможе і факела як і раніше не буде. У той же час інженери підприємства розглядають кілька варіантів вирішення екологічної проблеми, зокрема, використання надлишку газу для виробництва електроенергії для власних потреб.
 
«Є різні рішення цієї проблеми, в тому числі використання низькосервісної сировини, що дозволить зняти питання негативних викидів. З 2021 року виходять нові вимоги з екології до подібних підприємств, ми готуємося до цього і будемо проводити відповідні заходи щодо модернізації виробництва», - підкреслив директор підприємства.
 
Максим Бондарев також повідомив, що сьогодні завод постачає продукцію для низки українських металургійних підприємств, а в подальших планах - вихід на європейські ринки. Ще одне з пріоритетних завдань керівництва підприємства - зберегти колектив заводу. Зараз на підприємстві працюють 375 осіб.
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Материалы по теме