Як повідомляє
РЕДПОСТ, ціни на яловичину
зросли на 20%, куряче філе здорожчало на 3,3%, тоді як ціни на курячу тушку та свинину зменшилися на 4% і 10,2% відповідно. Куряче філе за цей період здорожчало на 3,3% і коштувало 158,62 гривні за кілограм. Сало здешевшало на 0,8% і коштувало 160,10 гривні за кілограм.
Що впливає на вартість м'яса
-
загальні тенденції ринку.
-
вартість зернових, з яких складається близько 70% собівартості м'яса,
-
аномальна спека
-
відключення електроенергії.
Науковиця Інституту аграрної економіки Наталія Копитець розповіла, що для ринку м'яса характерна тенденція коливання цін. Відчутне зростання цін на основні види м'яса – яловичину, свинину та м'ясо птиці – спостерігається, зазвичай, на новорічні та великодні свята, а також на межі літнього й осіннього сезонів.
Що буде восени
Вже у вересні 2024 року середні споживчі ціни на основні види м'яса можуть зрости до 3%.