На Харківщині зловмисники пограбували будинок та вбили літню людину

25-річний чоловік, який раніше вже притягався до кримінальної відповідальності, у тому числі за розбій, вступив у змову зі своїм 23-річним знайомим.
 
Про це повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на Харківську обласну прокуратуру.
 
У вересні 2022 року вони разом прийшли до одного з домоволодінь, розташованих у Харкові по вул. Квіткінська. Один зі зловмисників перестрибнув через паркан і відчинив хвіртку, щоб впустити свого спільника.
 
У цей час в одній з кімнат будинку знаходився чоловік похилого віку, який лежав на ліжку. 25-річний рецидивіст підійшов до потерпілого, стягнув його на підлогу і став бити по різних частинах тіла і в голову. Літній чоловік намагався захиститися, але зловмисник мав фізичну перевагу. Від отриманих травм потерпілий помер на місці.
 
Нападники обшукали будинок, щоб знайти цінні речі. Їхньою здобиччю інструменти, загальна вартість яких складає декілька тисяч гривень. Забравши чуже майно, зловмисники втекли.
 
Під час судового розгляду 25-річний чоловік визнав вину лише частково. Він заявив, що його друг запропонував піти йому разом до потерпілого і шантажував, що у разі відмови вб’є себе. 
 
23-річний зловмисник взагалі вину не визнав. За його версією, коли він побачив, що його товариш б’є літнього чоловіка, то одразу втратив свідомість. А коли прийшов до тями, намагався відтягнути друга від потерпілого, але той вдарив його у ребро, тож довелось просто вибігти з будинку.
 
Проте доказів, зібраних стороною обвинувачення, виявилось достатньо, щоб обох чоловіків визнати винними. Їм призначено покарання у виді 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.
 
Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram
 
Раніше РЕДПОСТ писав, що на Харківщині сільському голові, який перейшов на сторону ворога оголосили підозру.
 
Тэги:  події, харків
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Материалы по теме