Працівниця Харківського метрополітену поширювала кремлівські наративи серед колег

СБУ викрила співробітницю Харківського метрополітену, яка виправдовувала збройну агресію рф проти України

колаборантка

Про це РЕДПОСТ повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.
 
Служба безпеки України виявила і зібрала докази протиправної діяльності працівниці міського комунального підприємства "Харківський метрополітен". Ця жінка, 51-річна мешканка Харківської області, обіймала посаду чергового станційного поста централізації на одній зі станцій метрополітену.
 
За даними слідства, під час виконання своїх службових обов'язків та перебуваючи на робочому місці, вона систематично поширювала наративи кремлівських пропагандистів про війну Росії проти України. Вона намагалася виправдати і заперечити збройну агресію Росії, розпочату в 2014 році, представляючи її як внутрішній громадянський конфлікт.

Слідчі СБУ виявили, що вона намагалася переконати своїх колег у тому, що на окупованих територіях Донецької і Луганської областей немає російських солдатів, а збройні дії ведуться не Росією, а так званим "ополченням Донбасу". Вона також заперечувала національно-визвольний характер українського спротиву державі-агресору, заявляючи, що це "НАТО воює з Росією руками українців".

Після проведеної експертизи мовлення було підтверджено протиправний характер висловлювань працівниці. За цим злочином їй пред'явлено обвинувачення за статтею 436-2 Кримінального кодексу України (виправдання та заперечення збройної агресії Росії проти України, вчинене службовою особою).

За такий злочин їй загрожує до 8 років ув'язнення з конфіскацією майна. СБУ в Харківській області здійснювала виявлення та документування цієї протиправної діяльності за процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.

Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram

Раніше РЕДПОСТ писав, що жінку, яка в інтернеті підтримувала дії російської федерації проти України, будуть судити за колабораційну діяльність.

 

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Материалы по теме