Затверджено звіт щодо фінансової діяльності Харкова за 2023 рік

Виконавчий комітет Харківської міської ради сьогодні, 21 лютого, затвердив звіт про виконання бюджету міської територіальної громади за 2023 рік.
Затверджено звіт щодо фінансової діяльності Харкова за 2023 рік

Як повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на Департамент бюджету і фінансів міськради, у минулому році вдалося уникнути критичного скорочення основних дохідних джерел і забезпечити збалансованість бюджету. Оптимізовано структуру витрат та їх переорієнтованість на підтримку життєдіяльності населення. Загальний дохід бюджету склав 18,2 млрд грн, що на 14,8% більше, ніж у 2022 році.

У звітному періоді надійшло більше 9 млрд грн податку на доходи фізичних осіб, що складає 92,7% від планового показника. Невиконання плану пов'язане зі змінами в законодавстві щодо оподаткування доходів у вигляді грошового забезпечення та інших виплат. Також у 2023 році до бюджету громади надійшло 36,8 млн грн податку на прибуток підприємств комунальної власності та 72,7 млн грн від оренди комунального майна.

Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram
 
Видатки бюджету були переорієнтовані на фінансування першочергових заходів, зокрема, забезпечення безперервної роботи об’єктів критичної інфраструктури та соціальної підтримки мешканців міста. У 2023 році видатки становили 17,3 млрд грн.

 

Тэги:  бюджет, харків
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Материалы по теме