Ліквідація наслідків ударів на нафтобазі: що відбувається на річках Харкова (відео)

На водоймах Харківщини вживають заходів для запобігання забруднення води нафтопродуктами та ліквідації наслідків ворожих ударів по нафтобазі у Харкові, які сталися 9 лютого.
Ліквідація наслідків ударів на нафтобазі: що відбувається на річках Харкова (відео)
Як повідомляє РЕДПОСТ з посиланням на ХОВА, профільні служби працюють у посиленому режимі, щоб запобігти потраплянню нафтопродуктів у річку Сіверський Донець. Здійснюється щоденний моніторинг стану та якості води, і на даний момент небезпечних речовин у питній воді не виявлено.

Зокрема, для запобігання забруднення води нафтопродуктами встановлюються додаткові бонові загородження постійної плавучості на річці Немишля та Уди.

Протягом минулого тижня було встановлено більше 250 метрів бонових загороджень на водних об’єктах регіону, а ще близько 150 метрів встановлюються у місцях найбільшого скупчення нафтопродуктів.

Додаткові бонові загородження постійної плавучості допомагають поглинати нафтопродукти, а також застосовуються сорбенти, які сприяють усуненню нафтових плям на поверхні води та запобігають їх подальшому розповсюдженню.

У рамках ліквідації наслідків надзвичайної ситуації долучилися іноземні партнери, зокрема Посольство Швейцарії, яке готове надати додатковий запас сорбентів.

Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram
 
Раніше РЕДПОСТ писав, що увечері 9 лютого внаслідок влучання ворожих БПЛА по житловим кварталам та цивільній інфраструктурі Немишлянського району міста Харкова сталися масштабні пожежі за різними адресами.
Тэги:  вода, харків
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Материалы по теме