Колаборанту, який роздавав односельцям на Харківщині російську газету, повідомлено про підозру

У Харківській області слідчі повідомили про підозру 66-річному мешканцеві села Великі Проходи Харківського району.

Новини Харкова: повідомлено про підозру чоловіку, який розповсюджував російську газету

Як повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на ГУ Нацполіцї у Харківській області, минулого року чоловік добровільно співпрацював з ворогом, отримуючи від російських військовослужбовців газету російського видавництва «Красная звезда» з метою подальшого поширення серед місцевого населення.

Матеріали газети містили публікації, спрямовані на підтримку дій Росії та вторгнення російської армії в Україну. Чоловік відкрито та публічно розповсюджував ці матеріали, які виправдовували збройну агресію Росії проти України.

У зв'язку з цим фактом було порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування агресії Російської Федерації проти України), за якою може бути застосоване обмеження волі або позбавлення волі на строк до 5 років з конфіскацією майна.

Спеціалісти з поліції продовжують розслідування цього випадку, взаємодіючи з прокуратурою та іншими компетентними органами.

Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram
 
Раніше РЕДПОСТ писав, поліція оприлюднила фото колаборантів, які втекли одразу після звільнення з-під окупації Харківської області. Багато з них зараз переховуються в ЄС.

 

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Материалы по теме