Росіяни розповсюджують нові фейки про ЗСУ та підробляють записи

Центр стратегічних комунікацій інформує про найгучніші спростування фейків росіян.
 
Як повідомляє РЕДПОСТ, із посиланням на Центр стратегічних комунікацій, презентуємо топ-5 фейків, спростованих минулого тижня
 
  • «Голова фракції «Слуга народу» є фігурантом розслідування щодо продажу західного озброєння». Фейкороби змонтували фейк про це з використанням імені авторитетного ЗМІ, стилю оформлення BBC та ще й неправильно написали прізвище Арахамії.
  • «Українському військовослужбовцю видали грамоту за економію снарядів». Грамота, фото якої опублікували пропагандисти, – несправжня.
  • «Зеленський у телефонній розмові з дружиною назвав Байдена «лицеміром», а Блінкена – «клоуном». Аудіозапис, який поширюють фейкороби, є підробним, на ньому звучать голоси акторів, а не президента України та його дружини.
  • «Кожен може отримати компенсацію за збій у роботі «Київстару». Подібні повідомлення, які поширюють сумнівні Telegram-канали, – частина нової фішингової схеми.
  • «В Україні «лягли» всі банки та мобільні оператори». Так росіяни гіперболізували наслідки від кібератаки на «Київстар», аби залякати українців.

 

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Материалы по теме