На Харківщині двоє окупантів гатили з танку та зруйнували село через зниклу сумку

Розшукують та судитимуть двох загарбників, які обстріляли селище на Харківщині.
Як повідомляє РЕДПОСТ, із посиланням на Харівську обласну прокуратуру, 20-річний навідник-оператор танка та 21-річний командир танка — рядові 1-ого танкового взводу 1-ої танкової роти 1-ого танкового батальйону 138-ої окремої гвардійської мотострілкової Красносільської ордена Леніна Краснознаменної бригади наприкінці квітня 2022 року у складі екіпажу танка, курсували уздовж дороги у напрямку виїзду з с. Верхня Роганка у сторону с. Шестаково. Вказані території на той час перебували під контролем російської армії.  
 
Зупинившись, обвинувачені прямою наводкою здійснили обстріл по цивільній інфраструктурі с. Верхня Роганка Харківського району. Це вони зробили для того, щоб «провчити» населення. Коли обвинувачені перебували у цьому селі, у одного з них зникла сумка з особистими речами. Окупанти шукали її у місцевих, проте так і не знайшли. Обвинувачені сказали людям, що якщо не знайдуть сумку, то битимуть по їхніх будинках, що і зробили.
 
У результаті виконання бойового наказу та здійснення щонайменше 4-х пострілів осколково-фугасним снарядом із 125-мм танкової гармати відбулось влучання артилерійських снарядів по житлових будинках. Помешкання були повністю зруйновані, сім’ям довелось евакуюватись до інших населених пунктів.  
 
Російських військових судитимуть заочно у Харківському районному суді Харківської області. Нині обвинувачені перебувають у розшуку.  
 
 
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Материалы по теме