38 студентів ХПІ стали учасниками унікальної програми подвійних дипломів для українських біженців у Німеччині

У жовтні 2023 року тридцять вісім студентів різних спеціальностей харківського Політеху розпочали навчання за програмою подвійних дипломів DSG:2.
 
Про це повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на Національний технічний університет «Харківський політехнічний iнститут».
 
Студенти другого курсу ХПІ були зараховані до німецького вишу на перший курс і за умови успішного навчання отримають по закінченню два дипломи бакалавра – харківського Політеху та OVGU.
 
Вісімнадцять майбутніх інженерів здобуватимуть фундаментальні знання у галузі електротехніки, пʼять осіб обрали машинобудування, пʼятнадцять студентів – хімічну сферу.
 
Варто зазначити, що програма подвійних дипломів DSG:2 дозволяє українським абітурієнтам, які у статусі біженців перебувають у Німеччині, одночасно вступити до НТУ «ХПІ» та OVGU, а після успішного навчання отримати два дипломи: українського та німецького університетів-партнерів.
 
Це новий етап проєкту для магістрів DSG (Deutschsprachige Studiengänge), який реалізується Національним технічним університетом «Харківський політехнічний інститут» та Магдебурзьким університетом ім. Отто-фон-Геріке понад 15 років.
 
Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram
 
Раніше РЕДПОСТ писав, що в Україні студенти-бюджетники можуть втратити місце за відказ від роботи.
 
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Материалы по теме