СБУ повідомила про підозру бойовику, який брав участь в окупації міст на сході України

Служба безпеки продовжує комплексні заходи з притягнення до відповідальності учасників окупаційних угруповань рф, які брали участь у війні проти України.
 
Про це повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на речника в Управлінні СБ України в Харківській області Владислава Абдулу.
 
Зловмисником виявився 35-річний уродженець м. Луганськ, який ще у 2014 році добровільно почав приймати участь у терористичній організації «ЛНР».
 
У 2014 році чоловік приєднався до лав «народної міліції», де займав посаду «оперуповноваженого», а на початку повномасштабного вторгнення допомагав окупантам у війні проти України. Разом з російськими загарбниками він приймав участь у бойових діях проти українських військ на Харківському напрямку.
 
Перебуваючи у тимчасово окупованому м. Ізюм, ворожий поплічник протягом декількох місяців виконував злочинні накази окупаційного режиму та поширював кремлівський режим.
 
Зокрема, він схиляв до співробітництва з окупаційною владою міста, пропонував робочі місця у створеній під час окупаційної влади «народній міліції», видавав форму та зброю особам, які погодились співпрацювати.
 
Окрім цього, чоловік віддавав розпорядження співробітникам на вилучення у цивільних громадян їх особистих автомобілів, для використання начебто у «службових» цілях. Після деокупації регіону зловмисник втік до тимчасово окупованих територій, де переховується від правосуддя.
 
Наразі йому заочно повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності непередбачених законом збройних формувань) Кримінального кодексу України.
 
Викриття здійснювали співробітники Управління СБУ в Харківській області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального Ізюмської окружної прокуратури.
 
Раніше РЕДПОСТ писав, що СБУ викрила мешканку Куп'янського району, яка впроваджувала стандарти освіти рф.
 
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Материалы по теме