На Харківщині чоловік допомагав окупантам підключатися до електричних мереж

Чергового колаборанта викрили співробітники Служби безпеки на території деокупованого міста Куп’янськ Харківської області.
 
Про це повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на речника в Управлінні СБ України в Харківській області Владислава Абдулу.
 
 За його словами, зловмисником виявився 48-річний чоловік, який обійняв посаду «начальника Купянского РЭС Государственного унитарного предприятия «Харьковэнерго»».
 
За даним слідства, він за власною ініціативою пішов на співпрацю з рашистами та проводив свою господарську діяльність у взаємодії з незаконною владою держави агресора - так званою "военно-гражданской администрацией Купянского района Харьковской области".  
 
Зловмисник брав безпосередню участь у засіданнях і службових нарадах окупаційної адміністрації, погоджував з ними всі свої дії та рішення. 
 
Виконуючи ворожі завдання, він організовував роботу електророзподільчих мереж на окупованій території району, а також забезпечував заживлення електричною енергією органів окупаційної влади і збройних підрозділів рф. 
 
До того ж, використовуючи техніку, яка перебувала на балансі підприємства, колаборант допоміг окупантам розмалювати стелу з назвою міста «Куп’янськ» у кольори прапору держави-агресора.
 
За матеріалами СБУ чоловіку повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 
 
Викриття колаборанта здійснювали співробітники СБУ Харківської області спільно зі слідчими Нацполіції за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова.
 
Раніше РЕДПОСТ писав, що священнослужитель УПЦ МП з Гоптівки благословляв військових рф на вбивства, пограбування та насильство.
 
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Материалы по теме