СБУ викрила харків'янина, який виправдовував російську агресіюа

Харків'янину, який підтримував дії ворога, оголосили підозру.
Підтримував дії окупантів та викритий СБУ мешканець Харкова
 
Як повідомляє  РЕДПОСТ, із посиланням на речника в Управлінні СБ України в Харківській області Владислава Абдулу, контррозвідка Служби безпеки України викрила  37-річний мешканець Харківської області, який переселився з Волноваського району Донеччини. Під час агресії РФ чоловік підтримував дії ворога:
 
  • у 2022 році неодноразово розміщував на власній сторінці у мережі "Фейсбук" відеоролики з виправдовуванням збройної агресії росії проти України та із глорифікацією її учасників.
  • у цих роликах розповсюджував брехливі наративи кремлівської пропаганди про нібито рятівну місію країни-агресорки стосовно України, а також схвалювалися дії російських військовослужбовців та учасників незаконних збройних формувань держави-агресора.
 
Ініційована СБУ комплексна судова психолого-лінгвістична експертиза мовлення підтвердила незаконність дій ворожого агітатора.
 
Слідчі Служби безпеки повідомили чоловікові про підозру за ч. 2 та 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України  (поширення матеріалів, в яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України, вчинене повторно).
 
Наразі йому обрано міру запобіжного заходу - тримання під вартою.
 
Нагадаємо, раніше  РЕДПОСТ писав, що у Харкові за матеріалами СБУ засуджено чоловіка, який «здавав» позиції української ППО
 

 

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Материалы по теме