На Харківщині рятувальники гасили пожежу від обстрілу під вогнем окупантів: зведення ДСНС

Протягом доби з 6 по 7 квітня 2023 року зафиксована одна пожежа, спричинена ворогом.
На Харківщині рятувальники гасили пожежу від обстрілу під вогнем окупантів: зведення ДСНС

Про це повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на оперативну інформацію Головного управління ДСНС України в Харківській області на 7.00 7 квітня.

Пожежу спричинив артилерійський наліт окупаційних військ рф на с. Караїчне Чугуївського району. О сьомій годині вечора 6 квітня на території одного з приватних домогосподарств горів дах господарчої споруди на площі 70 кв.м.  20:30 рятувальники 66-ї ДРПЧ локалізували вогонь, після чого через потужні обстріли рятувальники вимушені були повернутися до місця постійної дислокації. Жертв та постраждалих немає.

О 14:05 рятувальники 44-ї ДПРЧ проводили перевірку місця влучання ворожих снарядів на приватне подвір’я у м. Куп’янську. Внаслідок обстрілу частково зруйновано житловий будинок. Також рятувальники виявили нерозірваний боєприпас і провели його ідентифікацію. В подальшому його буде вилучено і знищено саперами ДСНС.

Загалом за добу з 6 по 7 квітня 2023 року рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 39 оперативних виїздів, з яких:
25 – на ліквідацію пожеж, 1 з яких спричинив ворожий обстріл;
11 – для надання допомоги населенню, поліції та комунальникам;
3 – інших виїзди.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 445 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Раніше РЕДПОСТ писав, що за добу стався один випадок підриву цивільних людей на вибухонебезпечних предметах. У м. Ізюм на приватному подвір'ї 61-річна жінка отримала міновибухову травму внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої. Наразі постраждала перебуває на лікуванні в медичному закладі.

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Материалы по теме