Харків на ранок 24 лютого. Оперативна обстановка від ДСНС

У Харківській області за добу з 23 по 24 лютого 2023 року зафіксовано чотири пожежі, що виникли внаслідок влучання ворожіх снарядів.
Харків на ранок 24 лютого. Оперативна обстановка від ДСНС

Про це повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на оперативну інформацію Головного управління ДСНС України в Харківській області на 7.00 24 лютого.

У місті Харкові під час пожежі, не пов’язаної з веденням бойових дій, у приватному будинку по провулку Електровозному, 20 врятовано 72-літнього чоловіка з інвалідністю.

Пожежі, спричинені бойовими діями з боку окупаційних військ рф, трапились на території Дворічанської, Вовчанської та Кіндрашівської територіальних громад. Три з них трапились на приватних подвір’ях.

Близько 10-ї ранку ворог завдав ракетного удару по селищу Дворічна Куп’янського району. Зруйновано 4-х поверхову будівлю адміністрації селищної ради. Сталась пожежа. Була інформація про те, що під завалами можуть бути люди. Під час проведення аварійно-рятувальних робіт сталася ціла серія повторних обстрілів. Внаслідок обстрілу пошкоджено 4 пожежно-рятувальні та аварійно-рятувальні автомобілі ДСНС, а також спеціальне обладнання та генератори. Рятувальникам довелось припинити роботу і повернутися до місць постійної дислокації.

Чотири рази рятувальники виїжджали на перевірку місць влучання ворожих снарядів.

  • У м. Куп’янську внаслідок неодноразових ударів артилерії пошкоджень та руйнацій зазнали: 6 приватних домоволодінь, 1 житлова 5-типоверхівка, травмовано 2 людей;
  • У м. Вовчанську пошкоджено 10 приватних маєтків та бібліотека;
  • У с. Вовчанські Хутори – 1 приватний будинок.

Загалом за добу з 23 по 24 лютого 2023 року рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 34 оперативних виїздів, з яких:

  • 20 – на ліквідацію пожеж, 4 з який спричинені ворожими обстрілами;
  • 4 – на перевірку місць влучання ворожих снарядів;
  • 6 – для надання допомоги населенню, поліції та комунальникам;
  • 4 – інші виїзди.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 20 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Мешканцям міста Ізюма рятувальники доставили 8 тонн питної води.

Раніше РЕДПОСТ писав, що протягом минулої добі внаслідок обстрілів населених пунктів Куп’янськогу району поранення отримали дев’ять цивільних мешканців.

 

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Материалы по теме