На Харківщині викрита багатомільонна афера з російським слідом

Правоохоронці Харківщині заарештували корпоративні права низки підприємств.
Відмивали злочинні гроші: викрита багатомільонна афера з російським слідом на Харківщині
 
Як повідомляє РЕДПОСТ, із посиланням на Харківську прокуратуру, на Харківщині зареєстровано низку підприємств з різними видами діяльності, серед яких оптова торгівля паливом, зерном, дослідження й експериментальні розробки у сфері природничих і технічних наук, будівництво житлових і нежитлових приміщень тощо. Засновниками вказаних компаній є громадяни РФ. 
 
Виявилося, що є значний ризик прийняття рішень керівництвом цих компаній щодо подальшого забезпечення на території України провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором. 
 
Зараз здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом у великих розмірах, службовими особами зазначених підприємств (ч. 2 ст. 209 КК України).
 
26 січня 2023 року слідчий суддя Київського районного суду м. Харкова задовольнив клопотання прокурора Харківської обласної прокуратури та наклав арешт на корпоративні права підприємств, засновниками яких є громадяни РФ, на загальну суму близько 5,5 млн гривень, а також на нежитлову будівлю площею майже 1260 кв. м. Наразі вказані арештовані активи вже передані до АРМА.
 

 

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Материалы по теме