
Про це розповіли у Головному управлінні Держпродспоживслужби Харківської області.
Метою рейду було запобігання харчовим отруєнням, токсикоінфекцій та можливого виникнення санітарно-епідеміологічних ускладнень.
Робоча група обстежила територію міста та встановила місця стихійного продажу потенційно небезпечної продукції, яка не пройшла обов’язковий ветеринарно-санітарний контроль у лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи на ринках, зокрема: м’яса сільськогосподарських тварин та птиці; консервів домашнього виготовлення; продукції рослинного походження, у тому числі грибів тощо, що є порушенням ст. 37 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
Представники робочої групи вжили заходи з припинення стихійної торгівлі та провели роз’яснювальні бесіди щодо недопущення порушень вимог чинного законодавства.
Нагадаємо, У Харкові з реалізації вилучають небезпечну рибу, яку експортували в Україну з Іспанії.