Готуємося до зими: коли краще солити капусту

Благоприятні для приготування дні, народні прикмети та знаки у листопаді та грудні.
Готуємося до зими: коли краще солити капусту

Як радить РЕДПОСТ, у справі приготуванні капусти на зиму є декілька моментів, які слід врахувати, аби вона порадувала смаком взимку.

У листопаді та грудні для квашення капусти підходять всі знаки зодіаку, крім Риби, Раку та Діви.

Найбільш сприятливі знаки для маринування капусти:

  1. Овен,
  2. Лев,
  3. Телець,
  4. Стрілець
  5. Козеріг.
  • Якщо при цьому Місяць росте, можна робити швидке заквашування капусти, не призначеної для тривалого зберігання,
  • а якщо зменшується — солять на довгий термін, на зиму.

Категорично не рекомендується заготовляти її в повний місяць і на місяць, що росте, в знаках Риби і Діви.

Набільш багопріятні дні для готування:

  • листопад: 9, 10, 11, 15, 16, 20, 21, 22, 23 числа;
  • грудень: 12, 13, 14, 17, 18, 19, 20, 21 і 22 числа.

Щодо народних прикмет думки, коли найкраще готувати капусту, поділяються:  

  1. Одні дотримуються народної прикмети про те, що це треба робити в повний місяць. А ще краще, якщо він випадає на середу, п'ятницю чи суботу.
  2. Противники цієї думки вважають, що саме так можна зіпсувати страву.
  3. До найкращих днів для засолювання капусти, за народними прикметами відносять також «чоловічі дні тижня» — понеділок, вівторок та четвер. Ще кращі, якщо вони припадають на повний місяць.

На якому з цих варіантів зупинитися - вибір за вами.

 

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости