Харківським лікарням передані хірургічні набори, які рятують при сильній крововтраті у польових умовах (відео)

Обладнання Харківським лікарням було передано американськими партнерами SISU Global Health та ForWellBeing благодійній організації «Український Благодійний фонд Синергія життя».
Харківським лікарням передані хірургічні набори, які рятують при сильній крововтраті  у польових умовах (відео)
Як повідомляє РЕДПОСТ, з посиланням на ХОДА, медзаклади Харківщини отримали від благодійників 300 спеціальних хірургічних апаратів для аутогемотрансфузії Гемаф'юз, які будуть використовуватись у хірургії та реаз посиланнмя на німаційних відділеннях при масивній крововтраті у пацієнта.
 
Обладнання автономне та не потребує електроживлення. Саме тому його можна використовувати під час проведення операцій у польових умовах.
Кожен набір має насос із наконечником Янкауера для відбору крові, який можна використовувати 25 разів та таке ж кількість змінних одноразових комплектів до них.
 
З принципом роботи хірургічного пристрою знайомлять харківських лікарів. За словами в.о. генерального директора одного з медзакладів Харкова Костянтина, це обладнання дуже ефективне.
 
«Є така процедура – ​​реінфузія, тобто повернення крові до судинного русла. Вона проводиться в тих випадках, коли у хворого є масивна крововтрата в порожнині людського організму, наприклад травма печінки чи селезінки.Потрібно зібрати докупи цей шприц - операційна сестра поміщує в рану цей наконечник, який стерильний та відбирає кров з рани у певні ємності. Після цього кров повертається назад до судинного русла організму людини. Маніпуляція дуже проста, але ефективна. Це знахідка – особливо там де немає жодних інших приладів більш дорогих та спеціалізованих», - пояснює принцип дії обладнання Констянтин.
 
 
Источник:   ХОДА
Тэги:  больницы, кровотечение, харьков
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Материалы по теме