До Харківської області надійшла партія вакцини від коронавірусу Сomirnaty

17550 доз вакцини розподілили серед медичних закладів Харківської області.
вакцина
 
Про це повідомляє РЕДПОСТ із посиланням на ХОВА.
 
Повідомляється, що вакцину в Україну доставив Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) у межах міжнародної ініціативи COVAX.
 
«Ця вакцина може бути використана як для 1 чи 2 щеплення, так і для бустерної та додаткової вакцинації. Нагадаю, що МОЗ рекомендує бустерні щеплення робити саме мРНК вакциною», - зазначив директор Департаменту охорони здоров’я Харківської ОВА Максим Хаустов.  
 
Він також розповів, що область забезпечена у достатній кількості вакциною CoronaVac, є в наявності Janssen. Очікується надання Харківщині другої партії Сomirnaty.
 
«Нагадую, що єдиним дієвим засобом протидії хворобі є вакцинація. Бережіть своє здоров’я та піклуйтесь про близьких», - сказав Максим Хаустов.
 
Перелік пунктів та центрів, де можна зробити щеплення, дивіться за посиланням.
 
Крім цього у МОЗ зазначили, що зменшено мінімальні терміни між базовим (первинним) курсом вакцинації та бустерною дозою. Тепер бустер можна зробити через 5 місяців після завершення базового курсу.  Раніше цей термін складав щонайменше 6 місяців.
 
Крім цього повідомляється, що дозволено вакцинацію дітей віком 5-11 років проти COVID-19. Щеплення здійснюватимуть вакциною Comirnaty (Pfizer). Для дітей віком 5-11 років обов’язковою є інформована згода батьків або опікунів. Потрібна форма N063-2/о – відповідно до статті 43 «Основ законодавства про охорону здоров’я». Раніше в Україні була дозволена вакцинація дітей віком від 12 років.
 
Источник:   ХОВА
Тэги:  харьков, медицина, вакцинация
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Материалы по теме