Геннадій Кернес ініціював створення робочої групи для реалізації проєкту «Українська кремнієва долина»

Проєкт дозволить місту створити умови для прискорення розвитку ІТ-галузі у Харкові та впровадження новітніх технологій, запрошувати найкращих спеціалістів до роботи та залучати інвестиції у місцеву економіку.
Геннадій Кернес ініціював створення робочої групи для реалізації проєкту «Українська кремнієва долина»
 Інвестором «Української кремнієвої долини» виступив Почесний громадянин міста Харкова, бізнесмен Олександр Ярославський.
 
До складу робочої групи увійшли представники Харківської міської ради: Ігор Терехов, Вікторія Грецька-Миргородська, Тетяна Чечетова-Терашвілі, Олег Дробот, представники бізнесу - Віталій Баранніков, Олена Дерев’янко, представники галузі освіти і науки – Володимир Бабаєв, Віль Бакіров, Валерій Семенець, Євген Сокол, Микола Нечипорук, а також представники громадськості та профільних громадських організацій - Олександр Попов та Ольга Шаповал. 
 
Зазначимо, що Харків - великий науковий, промисловий, культурний та технологічній центр. У 48 вищих навчальних закладах навчаються понад 160 тис. студентів. У місті створено перший в Україні муніципальний стартап-центр, проводяться ярмарки стартапів та інноваційні форуми, активно працює IT-кластер. Харків’яни створювали успішні стартапи, що відомі у світі. Розвиток інновацій та стартап-руху враховано у проєкті Стратегії розвитку міста Харкова на 2020-2030 рр.  
 
Основою «Української кремнієвої долини» стане багатоцільовий бізнес-парк «Екополіс ХТЗ», який планується створити на території заводу «ХТЗ».
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Материалы по теме