«SaveФОП» просить міськраду підтримати законодавчі ініціативи підприємців (ФОТО)

Зустріч керівництва Харківської міської ради та представників громадської організації «Рух «ЗбережиФОП» («SaveФОП») відбулася сьогодні, 2 вересня 2020 року, у мерії.
«SaveФОП» просить міськраду підтримати законодавчі ініціативи підприємців (ФОТО)
Підприємці попросили міську владу підтримати їхні законопроєкти, спрямовані на захист малого бізнесу шляхом продовження для приватних підприємців спрощеної системи оподаткування.
 
Як повідомив керівник «SaveФОП» Сергій Доротич, у Верховній Раді зареєстровано кілька законопроєктів, якими, зокрема, скасовується обов'язок використання касових апаратів ФОП-спрощенцями і закладається основа для розвитку спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності в частині прив'язки лімітів спрощенки до мінімальної заробітної плати. За його словами, прийняття законопроєкту сприятиме спрощенню ведення малого бізнесу і податкового адміністрування, зменшенню податкового тиску на суб'єктів господарювання з боку контролюючих органів, створенню умов для детінізації малого бізнесу в Україні та стимулів до нарощування підприємницької активності.
 
«Наші розрахунки показали, що введення касових апаратів і всіх процедур з їх обслуговування коштуватимуть для підприємців від 11 до 22 млрд грн на рік, в залежності від різних сценаріїв. Для мікропідприємців це нереально. Тому ми звертаємося до влади багатьох українських міст, в тому числі Харкова, з проханням прийняти звернення до Президента, Кабміну, Верховної Ради щодо термінового розгляду, підтримки та прийняття цих законопроєктів. Це дозволить зберегти спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, а також перешкодить ініціативам, які спрямовані на знищення або на відхід у тінь левової частки мікропідприємців», - зазначив Сергій Доротич.
 
Вислухавши аргументи активістів громадської організації, секретар Харківської міської ради Олександр Новак підкреслив, що міська влада зацікавлена ​​в захисті інтересів підприємців.
 
«У Харкові зареєстровано близько 115 тис. ФОП. І питання, які ви порушуєте, дуже важливі для міста, оскільки це стосується збереження робочих місць і доходів міського бюджету. Тому ми зацікавлені у співпраці і у розв'язуванні усіх цих проблем. Ваші пропозиції аргументовані, тому ми проінформуємо міського голову Геннадія Кернеса, депутатів міськради про цю ініціативу, вивчимо питання і визначимося. Відповідне звернення має розглянути сесія міськради», - зазначив Олександр Новак.
 
 
 
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости