Центру дитячої нейрохірургії передали сучасне хірургічне обладнання (ФОТО)

Електрохірургічний апарат «BOWA» і систему фіксації черепа «DORO» придбала і передала Харківській міській клінічній лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О.І. Мещанінова ГО «Фундація Течія».
Центру дитячої нейрохірургії передали сучасне хірургічне обладнання (ФОТО)
Обладнання загальною вартістю 750 тис. грн передали в рамках проєкту «IT4Life від Kharkiv IT Cluster». Нове обладнання працюватиме у Центрі дитячої нейрохірургії лікарні і дозволить робити складні хірургічні втручання на головному мозку.
 
Як зазначив керівник Центру дитячої нейрохірургії Олександр Духовський, нове обладнання, за допомогою якого операції проводяться значно швидше і безпечніше, було дуже необхідно.
 
«Наш Центр - єдиний для пацієнтів з Харківщини, Сумщини, Полтавщини, Донецької та Луганської областей. Тільки за останній рік ми госпіталізували і пролікували близько 2 тисяч пацієнтів. У нас одна з найсучасніших операційних в Україні, але для ефективної роботи нам не вистачало електрокоагулятора і системи фіксації черепа», - повідомив керівник центру. 
 
Зазначимо, електрокоагулятор німецької компанії «BOWA» використовується в мікронейрохірургії для розрізів і зупинки кровотечі. Його особливість - можливість коагулювати, тобто «припікати» судини дуже низьким струмом, що дозволяє швидко зупинити кровотечу і не завдати шкоди головному мозку. Другий пристрій фірми «DORO» - для фіксації голови на операційному столі.
 
Як зазначив співзасновник ГО «Фундації Течія» Олег Крот, один з важливих критеріїв благодійних проєктів Фундації - щоб якомога більше людей отримало від них користь. «Тому ми з партнером Юрієм Лазебниковим обрали Харків для нового проєкту, адже тут міський центр дитячої нейрохірургії працює з дітьми з усієї Лівобережної України. За прогнозами лікарів - це 250-300 операцій щорічно. А це не менше 250 врятованих дитячих життів», - зазначив меценат.
 
Довідка. «Фундація Течія» - громадська організація, створена керуючими партнерами холдингу «TECHIIA» Олегом Кротом та Юрієм Лазебниковим. Її мета - об'єднувати ресурси, спрямовувати їх на системне вирішення найбільш болючих проблем і робити життя людей кращим. Три ключових напрямки діяльності організації: охорона здоров'я, розвиток STEM-освіти та адресна соціальна допомога.
 
«IT4Life від Kharkiv IT Cluster» - проект «Kharkiv IT Cluster», покликаний мінімізувати негативні наслідки карантину і коронавірусної інфекції, об'єднавши зусилля IT-бізнесу і ком'юніті, щоб зберегти життя людей, економіку Харківського регіону.
 
 
 
 
 
 
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости