На Салтівці ремонтують метровий каналізаційний колектор (ФОТО)

Бригада КП «Харківводоканал» ремонтує залізобетонний каналізаційний колектор діаметром 1000 мм по пров. Шевченківському, 38.
На Салтівці ремонтують метровий каналізаційний колектор (ФОТО)
Як повідомив заступник директора комплексу «Харківводовідведення» КП «Харківводоканал» Ігор Вороненко, діаметр колектора - 1000 мм, і в нього надходять стоки з чотирьох мікрорайонів Салтівського житлового масиву. За його словами, оскільки колектор був введений в експлуатацію в 1959 році, в результаті тривалої експулатаціі і корозії зруйнувався звід труби, і сталося просідання з подальшим винесенням ґрунту.
 
«Зараз робочі відновлюють колектор. Ремонт буде виконаний з використанням нових якісних матеріалів - поліетиленових труб, що не піддаються корозії», - повідомив Ігор Вороненко.
 
При цьому він зазначив, що ремонт проходить складно через глибину залягання колектора і водонасичені ґрунти, але його намагатимуться виконати протягом тижня. На час ремонту водопостачання не відключають.
 
Також Ігор Вороненко повідомив, що для попередження аварій на підприємстві щорічно виконують перекладку і санацію великої кількості каналізаційних мереж. Так, торік було перекладено 2,8 км мереж, цього року вже замінили стільки ж і планується ще близько 1 км. Крім того, торік було виконано профілактичне прочищення 1 тыс. км мереж і відремонтовано близько 900 колодязів, цього року вже прочищено 450 км мереж і відремонтовано близько 480 колодязів.
 
«Щороку намагаємося замінити близько 3 км мереж і більше. Роботи виконуються сучасною технікою в стислі терміни», - зазначив Ігор Вороненко.
 
 
 
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Материалы по теме