Харків поділиться досвідом створення Реєстру територіальної громади зі всією Україною

Технічна модель формування Реєстру територіальної громади Харкова буде взята за основу при складанні Реєстру народонаселення України.
Харків поділиться досвідом створення Реєстру територіальної громади зі всією Україною

Міграційна служба України звернулася до міської влади з пропозицією, щоб Харків став пілотним містом для реалізації державного проєкту зі створення Реєстру народонаселення країни,  повідомив заступник міського голови з питань цифрової трансформації Олег Дробот..

«Реєстр територіальної громади Харкова є найактуальнішим, наповненим та ефективним на території країни, тому було обране саме наше місто для участі у пілотному проєкті з об'єднання зусиль над створенням Реєстру населення України. Ця робота вже розпочата. Таким чином, ми передамо свій досвід і технічно зістикуємось із Міграційною службою, що дозволить автоматично відправляти всі дані, які зібрані про жителів, в органи державної влади», - підкреслив Олег Дробот.

За його словами, зараз ця робота ведеться в паперовому вигляді - щотижня готуються звіти про зміни в реєстрі громади, які передаються до Києва. Реалізація пілотного проєкту дозволить значно спростити цей процес і обмінюватися даними в режимі онлайн.

Источник:   ХМР
Тэги:  громада, харьков
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Материалы по теме