Харківські лікарні під час епідемії забезпечені всім необхідним

Лікувальні установи Харкова забезпечені засобами індивідуального захисту, засобами дезінфекції та лікарськими препаратами.
Харківські лікарні під час епідемії забезпечені всім необхідним

Про це сьогодні, 18 березня, під час сесії Харківської міської ради повідомила заступник міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

За її словами, всі лікувальні заклади міста забезпечені необхідними методичними матеріалами та алгоритмом дій при виявленні осіб з підозрою на гостре респіраторне захворювання, викликане коронавірусом. Проведено підготовку медичних працівників з питань епідеміології, клінічного перебігу, діагностики та лікування гострої респіраторної хвороби. Департамент охорони здоров'я провів розрахунки на додаткову закупівлю для лікувальних установ засобів індивідуального захисту, лікарських і дезінфекційних засобів та апаратів штучної вентиляції легенів. За рішенням Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської міською радою виділено 20,5 млн грн, і вже  вчора почався процес закупівлі всього необхідного.

Також уточнено маршрути можливих пацієнтів з підозрою на коронавірус, є схеми перепрофілювання закладів охорони здоров'я в разі масового надходження хворих на гостре респіраторне захворювання, викликаним коронавірусом, а також переведення всіх закладів охорони здоров'я на строгий протиепідемічний режим. Передбачається створення мобільних медичних бригад з метою виявлення хворих.

Як повідомила заступник міського голови, на базі Київської міської клінічної лікарні №13 були проведені спільні заняття, на яких відпрацьовувався алгоритм дій медичних працівників у разі виявлення хворого з підозрою на коронавірусну інфекцію. З 16 березня в лікувальних установах міста введено карантинні заходи: масковий режим, припинені відвідування хворих, посилена дезінфекція приміщень і обладнання.

Світлана Горбунова-Рубан повідомила, що в місті такж затверджено Комплексний план протиепідемічних заходів реагування на поширеність випадків гострої респіраторної хвороби, викликаної коронавірусом, створено комісію з контролю за виконанням Комплексного плану і затверджено графік перевірок об'єктів з великим скупченням людей. Звіти про роботу комісії розміщуються на сайті міської ради.

«Маючи можливість, я б хотіла звернутися до харків'ян. Ніяка комісія не забезпечить повне виконання протиепідемічних заходів, якщо кожен з вас не буде нашим однодумцем і партнером», - підкреслила Світлана Горбунова-Рубан.

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Материалы по теме