У Харкові провели понад вісім тисяч досліджень якості води

Вісім тисяч вісімдесят три фізико-хімічних і мікробіологічних досліджень води провели на КП «Харківводоканал» у 2019 році.
У Харкові провели понад вісім тисяч досліджень якості води

Як повідомив головний інженер КП «Харківводоканал» Володимир Паболков, щоб споживачі отримували якісну воду гарантованої якості, на підприємстві дотримуються технологічних регламентів, які відповідають державним стандартам. За його словами, у Харкова два основних джерела водопостачання - річка Сіверський Донець (за 40 км від міста) і Краснопавлівське водосховище (за 140 км від міста). По водоводах великого діаметра вода подається в місто, де акумулюється в резервуарах чистої води і далі насосними станціями подається в розподільну водогінну мережу.

Головний інженер підприємства зазначив, що якість питної води в системі централізованого водопостачання щодня контролюють три відомчі лабораторії на заміських станціях водопідготовки і в самому місті Харкові. Воду перевіряють за 86 показниками на стадіях водопідготовки, транспортування, в резервуарах чистої води, на насосних і артезіанських станціях, а також в колонках на розподільній мережі.

При цьому він зазначив, що воду подають споживачам, виконуючи всі норми, але вона може втратити певну якість при транспортуванні, під час аварійно-відновлювальних робіт, коли відключаються і магістралі, і системи внутрішнього водопроводу. При повторному включенні відбувається взмучування опадів, які знаходяться в трубах, і деякий час з крана може текти іржава вода, оскільки мережі в місті мають близько 80% зносу.

Як повідомив головний інженер, всього торік на підприємстві провели 8 тис. 83 фізико-хімічних і мікробіологічних дослідження води і близько 40 тис. аналізів проб на стадії водопідготовки. З усієї кількості проведених аналізів не відповідало стандартам менше 5%, що відповідає вимогам і нормам.

«Ми впевнені в гарантії якості води, яку подаємо споживачам. Щодня воду перевіряють, вона відповідає нормам і правилам, які введені в Україні, і харків'яни можуть бути спокійні за якість води», - підсумував Володимир Паболков.

Источник:   ХМР
Тэги:  вода, харьков, исследование
Следите за последними новостями Редпост в Google Новости
Материалы по теме