Сережки з топазом: яскравість кольорів на кожен день

Топаз є одним з розкішних та вишуканих варіантів оздоблення ювелірних виробів завдяки ніжним блакитним відтінкам, що чудово поєднуються з усіма благородними металами. Це красиве напівкоштовне каміння дивує та чарує неймовірною грою світла на чітких гранях.

 

Сережки з топазом: яскравість кольорів на кожен день

Оцінити його неповторну красу та кришталево-чисте сяйво допомагають, зокрема, дизайнерські сережки з топазом, що ефектно підкреслюють жіночність та елегантність кожного вашого образу.

Топаз у ювелірному мистецтві

Топаз характеризується виключно чистим скляним блиском, завдяки чому ефектно виглядає у прикрасах як зі срібла, так і з золота усіх кольорів. Тепле сяйво червоного та жовтого металу поглиблює насичений колір голубого каменя, створюючи цікавий контраст. А холодний металл, такий як срібло та біле золото, підкреслює привабливий крижаний блиск топазів.

Якщо говорити про форми, то найчастіше у прикрасах зустрічаються овальні, круглі та квадратні топази, а також каміння у формі краплини. Огранювання зазвичай алмазне або ступінчасте. Для додаткового підкреслення краси блакитної вставки ювеліри можуть оздоблювати сережки доріжками чи розсипом прозорих діамантів та фіанітів.

Різновиди сережок з топазом

Сережки з топазом виготовляються у різноманітті конструкцій та дизайнів, але переважають декілька ключових стилів, а саме мінімалізм, вінтаж та класика. Мінімалістичні сережки представлені стриманими моделями, наприклад, пусетами з єдиним каменем та срібними прикрасами з англійською застібкою у геометричному дизайні. Вінтажні сережки характеризуються цікавими візерунками, золотими хвилями та завитками, розсипом каміння різного кольору. Класичні моделі можуть мати флористичний дизайн у вигляді золотих квіток, декорованих топазами, чи різноманітних підвісок з лаконічним оформленням.

Для оздоблення ювелірних виробів зазвичай використовуються топази синіх відтінків:

  • Sky Blue – ніжно-блакитний камінь;
  • Swiss Blue – насичений яскраво-блакитний;
  • London Blue – глибокий темно-синій.

Природний колір топазу переважно водянисто-прозорий, і досягти насичених відтінків можна за допомогою спеціального ювелірного процесу обробки каміння. Також для оздоблення прикрас використовуються топази рожевих та жовтих відтінків.

Сережки з топазом: яскравість кольорів на кожен день

Поради щодо вибору та догляду за топазовими сережками

При виборі прикраси важливу роль грає не тільки привабливий зовнішній вигляд, але й відповідність вашому особистому стилю. Тому враховуйте особливості власного гардеробу та частоту носіння прикраси. Так лаконічні пусети з золота з єдиною вставкою в центрі – універсальне рішення для більшості елегантних образів. Також для повсякденного носіння ідеально підійдуть срібні моделі з мінімумом декору. Як частина особливого вечірнього наряду ефектно виглядатимуть вінтажні підвіски чи стильні моделі з флористичним оформленням та розсипом каміння.

Безумовно, важливими є й якість та комфортність носіння ювелірного виробу. Обов’язково перевіряйте механізми кріплення перед покупкою на надійність та зручність для користування. Також впевніться, що усі камінці добре закріплені у металі. Крім того, обробка і основи, і топазу мають бути бездоганними без сколів, дефектів та зазубрин.

Щоб зберегти початкові характеристики прикрас якомога довше, старайтеся дотримуватися рекомендацій по догляду. Зокрема, уникайте контакту сережок з хімічними речовинами, тривалого впливу вологи та прямого сонячного проміння. Знімайте ювелірні вироби перед гігієнічними та косметичними процедурами, тренуваннями та побутовими заняттями. Зберігайте прикраси в окремому футлярі чи мішечку з тканини подалі від джерел тепла.

Повернути яскравий блиск після тривалого носіння сережкам з топазами допоможе послуга професійного чищення в ювелірному салоні. Самостійно чистити каміння вдома не рекомендується, щоб не пошкодити його поверхню.

Следите за последними новостями Редпост в Google Новости